Joe Biden, mesaj tranșant: Nu cred că conflictul dintre Rusia și Ucraina se va termina până când Putin nu va pleca din Ucraina!

Joe Biden a declarat că războiul din Ucraina nu se va încheia decât atunci când soldaţii lui Vladimir Putin vor părăsi teritoriul ţării pe care au invadat-o.

Preşedintele SUA a sosit vineri, 11 noiembrie, la Sharm el-Sheikh, în Egipt, pentru a participa la Conferinţa Internaţională a ONU în lupta împotriva schimbărilor climatice COP27. La plecarea de la Casa Albă a făcut declaraţii despre războiul din Ucraina.

„Uite, nu cred că conflictul dintre Rusia și Ucraina se va termina până când Ucraina… până când Putin nu va pleca din Ucraina!”, a afirmat Joe Biden.

Trupele ucrainene au obținut o victorie de mare impact împotriva rușilor, care s-au retras complet din orașul Herson, din sudul Ucrainei. Orașul se află acum sub controlul armatei ucrainene.

Liderul de la casa Albă va ajunge şi în Cambodgia, unde va discuta cu liderii țărilor din Asia de Sud-Est, ca parte a unui efort mai amplu de a consolida relațiile care ar putea ajuta la contracararea influenței Chinei în regiune. Ulterior, luni, se va întâlni cu președintele Chinei, înainte de summitul G20 din Indonezia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.