Eurodeputatul Maria Grapini, în PE: Nu România și Bulgaria au fost sfidate prin votul Austriei, ci instituțiile europene! Cancelarul Austriei a mințit și Comisia Europeană trebuie să ia măsuri ferme!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a avut o nouă intervenție fermă în PE, pe tema votului discreționar și abuziv al Austriei dat împotriva intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Potrivit eurodeputatului Grapini,  „cancelarul Austriei a mințit și Comisia Europeană trebuie să ia măsuri ferme!”.

“Nu România și Bulgaria au fost sfidate prin votul Austriei, ci instituțiile europene. Pentru că și astăzi ați spus că îndeplinim toate condițiile! Doamna comisar a spus clar acest lucru, Colegiul Comisarilor a votat pentru aderarea celor două state, Parlamentul European, de asemenea. Niciodată nu am primit 547 de voturi în PE! Problema este însă ce facem atunci când un stat membru încalcă un Regulament și nu are niciun temei juridic în sprijinul deciziei sale. Este minciună, eu așa înțeleg… în instanță, atunci când minți, ești pedepsit!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Totodată, Maria Grapini i-a spus tranșant comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, prezent la dezbateri, că a transmis două scrisori Comisiei Europene, ca și cetățean român, în numele cetățenilor pe care îi reprezintă în Parlamentul European.

“În prima scrisoare, am cerut să mi se spună clar ce sancțiuni sunt luate în cazul unui stat care blochează piața internă, chiar acum când sărbătorim 30 de ani de piață internă și când, iată, suntem tot două piețe, și anume, Schengen și non-Schengen. În a doua scrisoare, am întrebat, de asemenea, dacă vor fi demarate procedurile de modificare a Tratatului pentru votul în unanimitate pentru că, din punctul meu de vedere, acest vot nu este specific unei democrații!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.