Maria Grapini nu renunță! Eurodeputatul PUSL cere punerea pe ordinea de zi a Consiliului European, din 15 decembrie, reluarea votului pentru intrarea României în spațiul Schengen!

Revoltată de votul abuziv al Austriei, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a cerut astăzi în plenul PE, punerea pe ordinea de zi, în cadrul reuniunii Consiliului European din 15 decembrie, a reluării votului pentru intrarea României în spațiul Schengen.

“Recunosc că sunt surprinsă că pe ordinea de zi a Consiliului European, din 15 decembrie, nu apare discuția legată de votul absolut aberant și neacoperitor din punct de vedere juridic al Austriei, în privința aderării României și Bulgariei la Schengen. Un vot al cancelarului austriac și nu al cetățenilor din această țară!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Totodată, Maria Grapini a solicitat vicepreședintei Comisiei Europene, Margrethe Vestager, dar și ministrului Mikulas Bek, membru al Consiliului UE a președinției cehe, prezenți la dezbateri, ca președinția cehă a Consiliului UE și Comisia Europeană să insiste pentru reluarea acestui vot la reuniunea Consiliului European de mâine.

De asemenea, europarlamentarul umanist și-a exprimat speranța că România și Bulgaria vor intra cât mai rapid în spațiul Schengen pentru că „este dreptul lor”.

“Piața unică de astăzi nu este piață unică, este o piață fragmentată și, în acest condiții, nu putem avea competitivitate!”, a conchis europarlamentarul umanist.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a mulțumit președintelui comisiei LIBE, dar și colegilor europarlamentari care au semnat scrisoarea transmisă Comisiei Europene ca semnal pentru urgentarea demarării procedurilor de modificare a Tratatului în sensul „scăpării de această unanimitate care blochează tot ce muncesc europarlamentarii în PE”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.