Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vești bune pentru români: Nu există o criză a medicamentelor antitermice!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că nu există o criză a medicamentelor antitermice, singurul produs lipsă fiind un sirop.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Galați dacă România se află într-o criză din cazua lipsei medicamentelor antitermice, ministrul Sănătății a susținut că nu e cazul să ne gândim la așa ceva, singurul produs care lipsește din comerț în momentul de față fiind un sirop.

„Știu că există un anumit produs care lipsește, e un produs comercial, nu vreau să-i spun numele, la acela vă referiți. Este o problemă la producătorul acelui sirop, că discutăm de un sirop. E o problemă la producător. Există multe alte produse similare. Trebuie să înțelegem că nu este o criză a medicamentelor antitermice. Noi discutăm despre substanța activă, dacă discut despre paracetamol, paracetamol există, 20 de feluri diferite de paracetamol”a afirmat ministrul Sănătății.

Acesta a mai precizat și că pe piață există medicamente antitermice care pot fi administrate copiilor.

„Sunt antitermice, există antitermice. Se pot administra copiilor aceste produse. Dumneavoastră vă referiți la un produs. Am văzut emisiuni despre lipsa Panadolului, ca să fiu mai exact. E o problemă notificată de producător. Astai situația. Deci se întâmplă și la ei să aibă probleme de producție”,a declarat Alexandru Rafila.

În cadrul conferinței, Rafila a vorbit și despre centrele ambulatorii de evaluare pentru copii.

„Sunt zeci de locații în toată țara care au intrat în funcțiune. Unele au program prelungit, oferă servicii și în weekend, altele, în funcție de personalul disponibil, au program mai limitat. Au început să funcționeze. Părinții pot să meargă acolo cu copii. Noi am pus la dispoziție un soi de ghid care se găsește și pe site-ul Ministerului Sănătății, la Direcția de Sănătate Publică, prin care părinții pot să aprecieze… Primul pas ar trebui să meargă la medicul de familie, dar dacă nu ajung la medicul de familie sau dacă medicul de familie le recomandă o investigație mia aprofundată, care necesită și radiologie, câteodată e nevoie și de radiologie, aceste centre sunt funcționale”, a adăugat ministrul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.