Scandal: Impozite majorate cu 500% din 2023 pentru clădirile și terenurile neîngrijite

În cazul clădirilor și/sau terenurilor neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Ploiești, se propune ca, de anul viitor, să se aplice un impozit majorat substanţial.

Un proiect de hotărâre care se va afla în dezbatere, joi, 22 decembrie, la Consiliul Local Ploiești, prevede majorarea, din 2023, a impozitelor cu 500% pentru casele și terenurile neîngrijite din municipiu. La Ploiești, zeci de clădiri figurează pe lista celor aflate în clasa I și II de risc seismic.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale din, 2023, în Ploiești se va afla în dezbatere la ședința ordinară a Consiliului Local Ploiești din 22 decembrie.

În cazul clădirilor și/sau terenurilor neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Ploiești, se propune ca, de anul viitor, să se aplice un impozit majorat cu 500%.

„Criteriile sunt stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr. 439/2017 privind aprobarea unei noi proceduri de lucru cu stabilirea criteriilor de identificare și încadrare a imobilelor (terenuri/clădiri) neîngrijite de pe raza municipiului Ploiești”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, impozitul majorat va fi datorat de către proprietarul imobilului începând de la data de 01.01.2023.

Din păcate, în Ploiești, zeci de clădiri figurează pe lista celor aflate în clasa I și II de risc seismic.

Conform Codului Fiscal, taxele şi impozitele pe proprietăți şi maşini ar urma să fie indexate anul următor cu rata inflației din 2021 sau cu un procent mai mare, în funcție de decizia consiliilor locale.

2023 vine cu scumpiri la băuturi dulci, nealcoolice, dar şi la ţigări. Ieşirile la restaurant vor fi mai scumpe pentru români de anul viitor. TVA pentru băuturile cu zahăr creștere de la 9% la 19%. De asemenea, şi preţurile pentru cazare vor fi mai mari după ce TVA în domeniul Horeca va crește de la 5% la 9%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.