Tot ce trebuie să știi despre lămpile UV pentru unghii

Rezervată anterior profesioniștilor, saloanelor și tehnicienilor de unghii, lampa UV pentru unghii este acum accesibilă tuturor. Dedicată îngrijirii unghiilor, este un accesoriu esențial pentru uscarea ojei semipermanente și pentru aplicarea unghiilor cu gel (unghii false).

Pentru a avea un rezultat demn de un profesionist, pentru a avea unghii false sublime, netede și strălucitoare, aceste lămpi UV sunt, deci, esențiale. Pot fi achiziționate cu un kit de manichiură sau achiziționate separat.

Caracteristicile unei lămpi de unghii UV

Lampa UV a devenit rapid esențială, dar mai presus de toate, este obligatorie dacă aplici unghii false sau lac semipermanent. De ce? Pentru ca de exemplu, un gel UV nu polimerizează fără expunere sub acest tip de lampă. Pur şi simplu.

Multora le este frica sa-si puna unghiile, dar și mâinile sub razele UV. Dar fii sigur că intensitatea acestor raze este foarte scăzută și nu prezintă niciun risc pentru utilizatori .

Cum să alegi o lampă UV ieftină pentru unghii?

Aici totul devine complicat. Într-adevăr, mai ales la început, alegerea unei lămpi UV ieftine, dar eficiente, nu este ușoară. Prin urmare, iată criteriile pe care să le iei în considerare înainte de a începe acest tip de achiziție:

  • Numărul de wați: Te sfătuiesc să iei o lampă cu cel puțin 36 de wați. Acordă atenție acestui punct și uită-te bine la ceea ce este indicat pe gelurile tale acryl. Unii producători (majoritatea) specifică numărul de wați necesari pentru a-și usca produsele.
  • Numărul de becuri: 4 becuri este bun. Verifică dacă ai cel puțin o rezervă pentru lampa pe care o cumperi.
  • O tavă detașabilă: este un detaliu, dar este de apreciat pentru că o lampă UV cu o tavă detașabilă este mai ușor de curățat.
  • Funcția de cronometru: în general toate au un cronometru, dar unele vor avea mai multe opțiuni de setare, iar altele nu. Majoritatea modelelor oferă fie 120 de secunde, fie 180 de secunde sau timp infinit.
  • Dimensiunile sale: ferește-te de dimensiunea nepractică a unor lămpi.
  • Preț: intervalul de preț al unei lămpi UV este diferit. Deci portofelul tău va decide. Reține, însă, că pentru utilizare ocazională, achiziționarea unui model scump nu este neapărat justificată.

Cum se folosește o lampă UV pentru oja semipermanentă?

Nimic nu ar putea fi mai ușor de folosit! Dacă tu crezi că nu știi să folosești o lampă UV cu lac semipermanent sau pentru unghii cu gel, te pot liniști imediat, e super simplu.

Îți aplici lacul semipermanent de exemplu, aprinzi lampa, aștepți câteva secunde (sau câteva minute în funcție de model) și pui mâna (sau piciorul) sub becurile lămpii. Setează minutul în funcție de timpul de uscare dorit și gata!

După cum vezi, nu trebuie să fii un profesionist pentru a fi echipat cu o astfel de lampă acasă!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.