Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Impactul crizei economice asupra României va depinde de politicile fiscale și economice pe care le va lua Guvernul!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Criza economică va avea un impact mai mare sau mai mic asupra României, susține europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, în functie de politicile fiscale și economice pe care le va lua guvernul României.

Potrivit eurodeputatului Grapini, atâta timp cât locurile în care se decid politici publice sunt populate de persoane nepregătite, care nu au condus, cum se spune, „doi oameni în viața lor” și care sunt incapabile să înțeleagă ce înseamnă impactul unei decizii pe termen scurt, mediu sau lung, haosul existent la nivel fiscal și economic este explicabil.

„Gândiți-vă că România are acum șase miliarde de euro în Banca Națională, bani primiți de la UE și pe care Banca Națională nu ni-i dă până nu îndeplinim criteriile impuse în PNRR. Dacă noi, ca stat, de doi ani, nu reușim să îndeplinim niște criterii, ce ar mai fi de spus”, a precizat Maria Grapini, care a menționat, în context, utilitatea acestor bani pentru România, un stat care se împrumută la dobânzi uriașe.

“Eu am condus un patronat la nivel național și m-am luptat cu toate guvernele și spun că, dacă nu se înțelege odată pentru totdeauna că taxele suplimentare duc la reducerea activității și că, în criză, se face o relaxare fiscală pentru a putea să te dezvolți și să poți aduce la buget puțin de la mai mulți și nu mult de la câțiva, nu vom rezolva nimic!”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a criticat politica fiscală greșită, dar și incapacitatea administrativă de a absorbi bani europeni în contextul unei pregătiri deficitare și, în numeroase cazuri, a lipsei de profesionalism a oamenilor care lucrează în aceste domenii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.