Noi mostre de tupeu marca Lucian Bode în „scandalul plagiatului”: Lupta pentru adevăr continuă!

Incredibil, dar adevărat! Lucian Bode continuă să sfideze adevărul! Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut în instanță supendarea executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB”. Este vorba despre decizia de reanalizare a tezei sale de doctorat. Marți, Tribunalul Sălaj i-a respins cererea ca „nefondată”. Decizia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu recurs.

Ministrul de Interne a declarat astăzi că lupta pentru adevăr continuă și că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi “parțiali și subiectivi”, de a da “un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată”.

„Lupta pentru adevăr continuă! Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict.

Este FIRESC ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunțe.

Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi “parțiali și subiectivi”, de a da “un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată”, de “a-l arde pe Bode pe rug, în piața publică”, așa cum președintele Comisiei a recunoscut public”, susține Lucian Bode.

De menționat că purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a transmis luni că Uniunea Salvaţi România va iniţia o nouă moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode.

Totodată, Moşteanu a anunţat lansarea site-ului https://bodedemisia.ro, unde cetăţenii pot să transmită mesaje pentru demiterea ministrului de Interne.

„Dacă domnul Bode va rămâne în funcţie şi domnul Iohannis nu îi va cere demisia, USR îi încurajează pe toţi cetăţenii acestei ţări – cetăţeni care au curaj şi demnitate – să îi ceară demisia. Şi în acest sens am creat această platformă – https://bodedemisia.ro -, în care, din două click-uri, orice român poate trimite un mail civilizat domnului Bode şi domnului Iohannis”, a spus el.

De asemenea, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îşi precizeze „de urgenţă poziţia faţă de menţinerea într-o funcţie publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.