Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, se luptă, din 2014, pentru drepturile copiilor români!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Apărarea drepturilor copiilor români aflați în interiorul sau exteriorul granițelor țării reprezintă o prioritate pentru europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

În cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE, eurodeputatul Grapini a tras un semnal de alarmă în privința cazului unui băiat de 13 ani, cu dublă cetățenie, română și israeliană, care fost luat abuziv de lângă tatăl său și se află internat într-un centru al serviciilor sociale israeliene.

Din 2014, de când sunt europarlamentar, am vorbit de mai multe ori despre drepturile copiilor români care trăiesc în diverse state și care au fost luați, răpiți, în mod brutal de lângă familiile lor, cum a fost în Danemarca, Finlanda sau Norvegia. Acum avem, în Israel, cazul unui băiețel de 13 ani, terorizat, care a fost luat de lângă tatăl său, care se luptă de cinci ani să îl recupereze!”, a punctat Maria Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, europarlamentarul umanist a vorbit despre decizia instanței, raportul serviciilor sociale din 2021 și a unei expertize făcute anul trecut, de medici care recomandă returnarea imediată a copilului către tată.

“Ce putem să facem noi, Parlamentul European, Comisia Europeană, instituțiile europene, în această privință, pentru că vorbim de copiii noștri, europeni, care trăiesc într-unul dintre statele membre sau țările terțe?”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.