Anunț al ministrului Economiei: Romarm se pregătește de redeschiderea unor capacități de producție, aflate în conservare, dar și de înființarea unei fabrici de pulberi!

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut o serie de declarații surprinzătoare luni, în cadrul unui interviu. Industria de armament, considerată de mulți ca un sector al economiei abandonat de autorități, este pe cale de a fi repusă pe picioare, ba chiar dezvoltată într-o așa măsură încât România să devină un hub de furnizare pentru toate țările NATO din regiune.

Într-un interviu pentru TVR Info, ministrul Economiei a spus că Romarm, compania de stat specializată în producția de muniție și armament, se pregătește de redeschiderea unor capacități de producție, aflate în conservare, dar și de înființarea unei fabrici de pulberi. Oficialul român a explicat că această decizie a fost luată pentru a face față cererii crescute.

Recent, șeful NATO, dar și o serie de lideri europeni, le-au cerut statelor membre să găsească soluții astfel încât producția de muniție și alte echipamente militare să crească.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.