Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, îi „desființează” pe Budăi și Ciolacu: „PSD a mințit și și-a bătut joc de pensionari”

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus marţi, în plen,  moțiune intitulară ” Marius Budăi-ministrul salvării pensiilor speciale”. Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor lunea viitoare şi va fi votată marţi, a decis Biroul permanent.

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a precizat că „PSD a mințit și și-a bătut joc de pensionari”.
„Deși dețin ministerul Muncii de mai bine de un an de zile, punctul de pensie este cu 385 lei mai mic decât cel promis de PSD în campanie. Adică, pentru un pensionar, cu 4.620 lei mai puțin în 2023. Recalcularea pensiilor pentru a asigura respectarea principiului la contribuție egală/pensie egală, indiferent de anul de pensionare, a fost o altă minciună”, a punctat Ludovic Orban.
Potrivit liderului Forța Dreptei, deși au promis dublarea alocațiilor nu au respectat nici măcar calendarul de creștere stabilit de noi, care ar fi dus alocația de la 1 iulie 2022 la 300 de lei.
„Despre pensii speciale ce să mai vorbim. A devenit evident pentru oricine că PSD-iștii nu au nici cea mai mică intenție de a desființa pensiile speciale.
Mă așteptam ca cei din PSD să încerce să împiedice moțiunea depusă de deputații Forța Dreptei și de USR. Când colo, ce să vezi? Apărătorul neașteptat al PSD-istului Budăi a fost taman liderul grupului PNL!
În ciuda opoziției, moțiunea a fost înregistrată și Budăi trebuie să dea seamă în fața Parlamentului pentru minciunile gogonate din campania electorală și pentru bătaia de joc la adresa pensionarilor”, a conchis Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.