Un fake news lansat de USR privind amploarea tăierilor ilegale din România, demontat chiar de fostul șef (userist) al Gărzii de Mediu!

”Peste jumătate din lemnul tăiat ilegal la nivel mondial provine din pădurile noastre! Așa arată dezastrul lăsat în urmă de mafia lemnului susținută de PSD-PNL-UDMR”. Acest fake news grosolan lansat de USR pe pagina de Facebook a partidului a fost demontat chiar de un USR-ist, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, informează psnews.ro.

Berceanu i-a acuzat public pe cei de la USR că dezinformează.

„Dragi colegi, inainte sa muscati o informatie si sa-i dati share, indiferent daca vine de la Klauss sau Jesus, mestecati-o un pic. Piata mondiala a lemnului e de 4 miliarde mc. Piata românească e de 38 milioane mc si reprezinta 1% din totalul pietei mondiale. Volumul lemnul taiat ilegal in Romania e de 20 milioane mc, adica 0.5% din piata mondiala, nu 50%”, a scris Octavian Berceanu la postarea celor din USR.

Ulterior, USR a editat postarea inițială și vina a fost dată pe o greșeala de traducere a unui articol din publicația germană Der Spiegel.

„O greșeală în postarea inițială. PSD-PNL-UDMR au furat “doar” 50% din lemnul comercializat în România. Postarea a fost modificată. Articolul Der Spiegel a fost tradus greșit în România. Ne cerem scuze pentru greșeală”, au scris cei de la USR pe Facebook.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.