Zelenski vrea ca Ucraina să fie invitată în NATO la summitul de la Vilnius din iulie!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat din nou dorința, joi seara, ca Ucraina să primească invitația de a adera la NATO la summitul de la Vilnius din iulie.

„Nici majoritatea ucrainenilor, nici majoritatea europenilor, nici majoritatea oamenilor din întreaga NATO nu îi vor înţelege pe liderii Alianţei dacă acest summit de la Vilnius nu va include o invitaţie politică binemeritată pentru Ucraina de a adera la Alianţă”, a spus Volodimir Zelenski.

„Este greu de spus a cui contribuţie la securitatea europeană şi euroatlantică este mai mare decât cea a soldaţilor noştri, bărbaţi şi femei ucraineni care apără libertatea cu preţul vieţii lor”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Zelenski a precizat că le e recunoscător tuturor partenerilor care susțin aderarea Ucrainei la NATO.

Președintele Ucrainei i-a precizat acest lucru și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a mers în vizită la Kiev. A fost prima vizită în Ucraina de la izbucnirea războiului.

„Ne pregătim pentru reuniunea de la Ramstein, iar poziţia domnului Stoltenberg este importantă. Ne pregătim pentru acţiunile noastre active pe linia frontului – acestea sunt inevitabile”, a arătat Zelenski, referindu-se la aşteptata contraofensivă ucraineană. „Ne pregătim, de asemenea, pentru summitul NATO de la Vilnius, care este programat pentru această vară, dar conţinutul său este în curs de elaborare acum. Ne pregătim prin astfel de întâlniri, prin contacte la diferite niveluri pe care le întreţinem cu partenerii noştri”, a explicat Zelenski.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.