Piața vehiculelor electrice din China se extinde la nivel global!

Industria mondială a automobilelor se va reduce la doar zece companii în următorul deceniu, a declarat un rival chinez al Tesla, în condiţiile în care concurenţa intensă de pe piaţa vehiculelor electrice din China se extinde la nivel global.

Brian Gu, vicepreşedinte al companiei Xpeng, cu sediul în Guangzhou a declarat într-un interviu pentru FT că pentru a rămâne „în picioare” o companie auto ar trebui să aibă vânzări anuale de cel puţin 3 milioane de vehicule, susţinute de exporturi globale.

În prezent cel mai mare producător auto din lume, Toyota, a vândut 10,5 milioane de maşini în 2022, în timp ce Tesla a vândut 1,3 milioane.

Avertismentul vine într-o conjunctură istorică pentru industria auto globală. China este pe punctul de a depăşi Japonia ca fiind cel mai mare exportator mondial de maşini în funcţie de volum, după ce a depăşit Germania anul trecut.

„Pentru a face parte din acel „club de 3 milioane” nu poţi fi un jucător exclusiv chinez, ci trebuie să fii un jucător global. Credem că, în acest scenariu, poate aproape jumătate din volumul tău vine din afara Chinei”, a declarat Gu într-un interviu acordat Financial Times.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.