Apărarea drepturilor și patrimoniului INCAS, o prioritate pentru ministrul Burduja. INCAS se constituie parte civilă în procesul în care DNA l-a trimis în judecată pe fostul director, Cătălin Nae!

În ședința extraordinară a Consiliului de Administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli – INCAS convocată marți reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării au propus și a fost votată constituirea INCAS ca parte civilă în procesul penal care face obiectul comunicatului nr. 430/VIII/3 din 18 aprilie 2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

Ministrul Sebastian Burduja militează pentru apărarea drepturilor și patrimoniului INCAS, susține continuitatea activității și a parcursului corect ale Institutului, prin oferirea de sprijin în luarea tuturor măsurilor necesare în vederea clarificării situației existente și aflarea adevărului.

”Am promis public că voi dispune reprezentanților ministerului în CA INCAS să se constituie parte civilă și m-am ținut de cuvânt. Este vorba despre o sumă semnificativă de recuperat pentru Institut și pentru statul român. Prin acest demers judiciar arătăm partenerilor internaționali că INCAS și statul român sunt colaboratori serioși care depun toate eforturile astfel încât fondurile din domeniul spațial să fie gestionate cu prudență și diligență”, a declarat Sebastian Burduja.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.