Cătălin Drulă, atac dur la adresa actualei guvernări: S-a ajuns la „cel mai mare” curs euro-leu din istoria monedei europene!

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat dur miercuri actuala guvernare, menţionând că s-a ajuns la „cel mai mare” curs euro-leu din istoria monedei europene, iar această creştere a apărut în contextul în care INS „a recunoscut o parte din minciuna” pe care a fost construită creşterea economică a României de anul trecut.

„Contextul economic în ţara noastră este foarte îngrijorător, iar aici ne-a adus această guvernare, mai ales că zilele acestea se discută despre predarea mandatului de la domnul Ciucă la domnul Ciolacu, adică predarea drumului României către suferinţă economică şi faliment. În cifre concrete, astăzi avem cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei euro. A fost anunţat de BNR, este 4,9610, a urcat vertiginos de ieri. De ce? Pentru că ieri INS a recunoscut o parte din minciuna pe care a fost construită creşterea economică a României de anul trecut. Creşterea anunţată la sfârşitul anului trecut a fost de 4,8%, acum o lună a venit INS şi a spus, am greşit, nu era 4,8 era 4,7% şi acum a venit şi a spus nu era nici 4,75 este 4,3%”, a precizat Drulă, la Palatul Parlamentului.

Mai mult, liderul USR susține că „în realitate” economia este în stagnare, iar acest lucru se vede în încasările de la buget şi îl „simt românii în buzunarele lor”.

„Singurul lucru care accelerează şi care merge bine şi care creşte sunt preţurile. Cineva a spus că inflaţia a fost domolită, acel cineva ar trebui să se uite un pic în mandatul pe care îl au anumite instituţii din România şi să vadă că o inflaţie de 11% pe an este ceva care bagă mâna în buzunarul oamenilor şi care îi face pe oameni mai săraci zi de zi. Să spui despre o inflaţie de 11%, mult mai mare decât media din Europa, mult mare decât în America şi în alte părţi ale lumii unde e 5%, 6%, o inflaţie de 11% să spui că este domolită înseamnă să nu mai ai contact cu realitatea. Sunt şi alte instituţii care tac, deşi ar trebui să vorbească şi aici mă refer la domnul Daniel Dăianu care este preşedintele Consiliului Fiscal. Poate speră la ceva prin statul român, dar, în asemenea vremuri, când România se adânceşte fiscal într-un deficit fără precedent, este rolul şi responsabilitatea preşedintelui Consiliului Fiscal să vorbească”, a transmis Drulă.

Potrivit acestuia, statul român este „într-o groapă” în care „l-a adus Ciucă şi continuă Ciolacu”, pentru că ordonanţa care ar fi trebuit să reglementeze cheltuielile nu face „aproape nimic”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.