Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: „Vârsta de pensionare trebuie revizuită, dar cu o flexibilitate, în funcție de profesii și meserii!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că vârsta de pensionare trebuie revizuită, dar cu o flexibilitate, în funcție de profesii și meserii.

„Se discuta despre vârsta de pensionare și când lucram în privat și negociam ca președinte de patronat. Spuneam și atunci și repet și acum că nu poți să compari, spre exemplu, munca solicitantă a unei țesătoare-care nu mai poate, la 65 de ani, să lucreze la războaiele de țesut- cu cea a unei persoane care lucrează în bancă sau la universitate. Trebuie lăsată o flexibilitate în privința vârstei de pensionare pentru meseriile care sunt solicitante, dar în niciun caz nu putem vorbi de o pensionare la 40-45 de ani!”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a adăugat faptul că sunt cadre didactice și medici care sunt foarte bine pregătiți și care sunt dorite/doriți în sistem și după vârsta de 65 de ani.

Maria Grapini a reiterat necesitatea unor reprezentanți ai statului, puternici și implicați, care să apere drepturile românilor în contextul în care pensionarea, salarizarea, fiscalizarea, educația și sănătatea sunt de competență națională.

Potrivit eurodeputatului PUSL, Uniunea Europeană este interesată în special de existența unor politici de protecție socială, la nivel național. În Tratat, a mai spus Grapini, sunt puse două criterii, și anume, datoria publică și deficitul bugetar pentru care, în pandemie, au existat excepții.

„În rest, fiecare stat își face politicile pe care le dorește pentru că suntem, sper, încă un stat independent și suveran și suntem doar într-o Uniune, cum sunt eu, spre exemplu, într-o asociație cu firma mea, și în niciun caz nu-mi dictează președintele asociației ce decizii să iau. Mă doare însă când văd atâta neimplicare la nivel politic. Consider că oamenii politici ar trebui să explice românilor care domenii sunt de competență națională și care sunt ale UE”, a conchis europarlamentarul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.