Media claselor V-VIII, eliminată din calcul mediei de admitere la liceu!

Media claselor V-VIII a fost eliminată din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională.

Peste 15.000 de elevi, adică aproape 1 din 10 adolescenti de 14 ani care erau înscriși în clasa a VIII-a în acest an școlar, nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2023, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației Florian Lixandru.

Anul acesta admiterea la liceu se va face doar pe baza mediei de la Evaluare Națională 2023. Este primul an în care media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Decizia a fost luată prin ordinul ministrului Educației 5.243 din 31 august 2022.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.