Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, critică dur politica băncilor în privința rămbursării creditelor: „Este un jaf la adresa cetățenilor!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

În contextul în care românii plătesc cele mai mari dobânzi din Europa, eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a criticat dur politica băncilor, în privința modului dezavantajos pentru cetățean de rambursare a unui credit.

 În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul Grapini a dat ca exemplu de bună practică modul în care, în Germania, se aplică rambursarea unui credit al unui cetățean.

“În Germania se rambursează, mai întâi, din creditul principal și nu ca în cazul României, unde plătim șapte ani doar dobânzi, fără a scădea din acesta. Mai mult, în țara noastră modalitatea de calcul și rambursare a creditului este total defavorabilă celui care se împrumută”, a punctat europarlamentarul umanist.

Potrivit Mariei Grapini, un rol crucial îl are Banca Națională pentru că, se știe, băncile comerciale sunt sub umbrela BNR și această instituție ar putea să adopte decizii ferme în această direcție.

“Este un jaf la adresa cetățenilor! Din păcate, nu numai Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului trebuie să intervină în sprijinul cetățenilor”, a conchis eurodeputatul PUSL.

Maria Grapini s-a remarcat, prin numeroase luări de cuvânt în plenul PE și comisiile de specialitate, privind susținerea intereselor cetățenilor și firmelor din România.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.