Ciolacu îl pune la punct pe Motreanu, care i-a cerut demisia dacă proiectul legii de eliminare a pensiilor speciale va pica la CCR: Îmi voi continua mandatul. Fiecare este liber să spună ce dorește!

Premierul Marcel Ciolacu îi pune la punct pe criticii din PNL. Unii membri ai partenerului de la guvernare deja i-au cerut demisia șefului PSD de la Palatul Victoria. 

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să demisioneze, dacă proiectul legii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor va pica la Curtea Constituțională a României (CCR).

În replică, premierul a declarat că el își va continua mandatul, indiferent de opiniile venite de la partenerii de coaliție.

„Categoric! Mă duc la CCR, ca să decid în locul CCR-ului. Trăim într-o țară liberă, în care fiecare este liber să spună ce dorește. Am un program coerent, de care mă voi ține în fiecare zi”, a punctat Marcel Ciolacu.

Iată declarațiile controversate ale lui Dan Motreanu:

„Marcel Ciolacu ar trebui să își depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu.

În toți acești ani, PNL a susținut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea și, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR, susține Dan Motreanu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.