Comisia de petiții a PE cere Consiliului European să aprobe aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen până la finele anului 2023!

Veste mare pentru țara noastră, de la nivelul UE. Deputații europeni solicită Consiliului să aprobe aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen până la finalul lui 2023. 

Deputații europeni fac scut în jurul românilor și bulgarilor. Potrivit rezoluției adoptate marți, 27 iunie 2023, 25 de voturi au fost „pentru”, iar zero „împotrivă”, respectiv zero abțineri.

Deputații regretă decizia Consiliului din 8 decembrie 2022, „bariera” impusă României și Bulgariei la Spațiul Schengen. În opinia deputaților europeni, decizia a fost luată „fără a prezenta vreo justificare juridică legată de criteriile de aderare”. Un spațiu Schengen mai mare, fără controale la frontiere, ar face UE mai puternică, au precizat cei menționați.

Faptul că România și Bulgaria sunt încă în afara spațiului de călătorie fără vize reprezintă o povară societală și economică importantă pentru întreprinderile și populațiile celor două țări, care sunt discriminate, au precizat europenii.

„Unanimitate în Dosarul România în Schenghen – despăgubiri pentru pierderile suferite dinm pe 12 ani, Austria sub lupă pentru posibila încălcare a Tratatului UE.

Cu 25 de voturi „pentru” (unanimitate), Comisia de Petiții a adoptat proiectul de rezoluție a Parlamentului European privind nedreptatea suferită de România prin votul Austriei împotriva intrării cu drepturi depline în Schengen, proiect la care sunt raportor din umbră al Grupului Popularilor Europeni. Au fost lupte complicate!”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.