Eurodeputatul PUSL,Maria Grapini, a moderat, la PE, Conferința dedicată celor 30 de ani de la crearea Pieței Interne a UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

În calitatea sa de vicepreședinte a Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European, eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membră în grupul S&D, a moderat, marți, Conferința dedicată celor 30 de ani de la crearea Pieței Interne a UE.

Potrivit europarlamentarului Grapini, Conferința a avut ca temă dialogul cu bisericile, asociațiile și comunitățile religioase, organizațiile filozofice și neconfesionale din Europa.

“Ca româncă, am avut onoarea să moderez și să conduc Conferința și să trag concluziile acestei dezbateri organizată în baza art. 17 din Tratatul UE. Firul roșu al dezbaterii a fost ceea ce eu, ca umanistă, spun mereu: “Omul trebuie să fie în mijlocul acțiunii noastre!”. Mi-a plăcut mult o afirmație făcută, la acest eveniment, de un profesor universitar spaniol: „Proștii confundă valoarea cu prețul!”, a precizat Maria Grapini.

În context, eurodeputatul umanist a punctat concluziile acestei importante dezbateri:

-piața liberă nu rezolvă crizele;

-multinaționalele înăbușă vocea cetățenilor;

-lobiștii petrec, iar cetățenii stau în frig;

-1% din populație deține 2/3 din bogăția lumii;

-inegalitățile sociale au crescut;

-OAMENII sunt ESENȚIALI;

-Creștinii își doresc solidaritate și unitate.

Maria Grapini s-a remarcat, prin acțiunile sale din plenul și comisiile Parlamentului European, dar și pe plan intern prin susținerea  drepturilor și intereselor cetățenilor, tot mai afectați de crizele succesive care ne-au lovit, în ultimii ani!

De asemenea, europarlamentarul român a pledat, în numeroase ocazii, pentru tratament egal în privința tuturor cetățenilor și companiilor în UE, solicitând aderarea urgentă a României la Spațiul Schengen.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.