Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut dreptate. Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate. Etapa va fi încheiată la începutul lunii septembrie!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut dreptate! Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate, iar etapa va fi încheiată la începutul lunii septembrie. Anunțul a fost făcut de către Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii în exclusivitate la Realitatea PLUS. Mai mult, oficialul a avut o discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale despre noua lege a pensiilor, jalon inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Noua lege va elimina inechitățile din sistemul public de pensii, iar autoritățile susțin că toate pensiile vor crește. 

Peste 80% dintre dosarele de pensie au fost evaluate și digitalizate.

„A fost o întâlnire crucială, e drept că în ultima perioadă întâlnirile acestea sunt mult mai frecvente și mult mai aplicate, sunt pe discuții strict tehnice. Suntem în grafic astfel încât, știți foarte bine că banca mondială este consultant în tot ce înseamnă legislația din sistemul public de pensii.

Avem 3,8 de milioane de dosare deja evaluate și digitalizate, un procent de 83%. Este foarte important procesul de evaluare pentru ca el sta la baza recalculării pensiilor în momentul când avem această lege adoptată”, a spus Daniel Baciu – președintele Casei de Pensii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.