Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă: “Criză economică nu se rezolvă cu creșterea taxelor!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a tras un semnal de alarmă în privința creșterii presiunii fiscale pe angajator precizând, în context, că „o criză economică nu se rezolvă cu creșterea taxelor!”.

„Am să spun ce tot spun de când eram femeie de afaceri, ministru și o spun și astăzi ca europarlamentar. În criză nu trebuie crescută presiunea fiscală pentru că riști să-i omori pe unii și să-i trimiți în evaziune fiscală pe alții. Știm că TVA-ul este de competență națională și se poate pune între zero și 27%. Notifici Comisia Europeană dacă vrei să pui zero, cinci la sută, dacă, în schimb, îl faci mai mare, decât cota din acel moment, nu trebuie să mai notifici Comisia Europeană!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În opinia Mariei Grapini, ar fi indicat ca creșterea cotei de TVA să se aplice la produsele de lux și anume blănuri, nave, aeronave etc.

“Dacă, însă, se va umbla, din nou, la TVA pe ideea că din TVA colectăm mai ușor pentru că avem documentele justificative, deși evaziunea pe acest segment este imensă, guvernul nu face altceva decât să îngroape, să ducă în faliment firmele mici, pentru că acestea sunt, până la urmă, cei mai conștiincioși și-și plătesc, la zi taxele, cu condiția, evident, să nu fie împovărătoare”, a mai precizat eurodeputatul umanist.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a mai spus că atunci când guvernanții cresc presiunea fiscală pe mediul economic, mai ales pe ramurile agricultură, construcții și IMM-uri, nu face altceva decât să reducă încasările la buget pe termen scurt și mediu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.