Topul celor mai bune 20 de licee din țară. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, pe primul loc!

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie, ora 12:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a. A fost bătaie pe locurile la cele mai bune licee din țară.

Zece colegii din București se află pe lista celor mai bune licee din România. La nivel național, primul loc este ocupat de Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, unde ultima medie de admitere a fost 9.7, conform raportului publicat miercuri de Ministerul Educației.

Urmează Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, cu ultima medie de admitere 9.67, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” cu 9.65, Colegiul Național ”Spiru Haret” cu 9.52, și COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA cu 9.5.

Anul acesta s-a intrat cu medii foarte mari la liceele de top din România. De exemplu, la Colegiul Național Sfântul Sava ultima medie de admitere la specializarea Matematică – informatică *bilingv limba engleză a fost de 9.95.

La aceeași specializare, dar la Colegiul Național ”Spiru Haret” ultima medie de admitere a fost 9.85.

La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, liceul la care au intrat anul acesta cei mai mulți dintre elevii cu media 10 la evaluare Națională 2023, ultima medie de admitere la specializarea mate-info a fost 9.9.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.