Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Nu se poate ca Ucraina să discute cu ONU despre continuarea transportului cerealelor prin România, înainte de a discuta cu oficialii români!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, critică dur decizia Ucrainei de a discuta cu ONU, fără a cere, inițial, acceptul României, despre continuarea acordului privind exportul de cereale ucrainene.

„Ca român, doresc să fim respectați de Ucraina! Nu se poate să se discute cu ONU despre transportul cerealelor prin România, înainte de a se discuta cu oficialii români! Mă deranjează enorm că, deși se știa că se termină acordul legat de transportul cerealelor, Ucraina, ca și în cazul canalului Bâstroe, nu ne-a întrebat pe noi și s-a dus direct la ONU!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, deși România este parte a NATO, „ignorarea asta permanentă din partea oficialilor ucraineni, este mai mult decât deranjantă”.

„Pe mine, ca român, mă deranjează enorm această atitudine. Nu te duci la ONU fără să întrebi și România în privința Canalului Bâstroe, mai ales că, atunci, la Comisia Dunării, Comisia Europeană i-a răspuns tranșant Ucrainei, că trebuie să se ceară acordul țării noastre. Vrei să te ajut ca și stat și tu mă ignori?! Repet, eu, ca român, consider acest lucru de neacceptat!”, a conchis europarlamentarul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.