Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pune punctul pe i: Pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR!

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit marţi cu o delegaţie a Băncii Mondiale, discuţiile vizând legile pensiilor, legea Salarizării şi teme legate de protecţia socială.

Pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, afirmă ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

„Am avut o întâlnire constructivă cu o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – country manager România, temele de discuţie fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar şi protecţia socială. Am făcut o radiografie a momentului şi am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus. Legea pensiilor reprezintă o prioritate. Reafirm că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR”, a scris Simona Bucura-Oprescu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Referitor la protecţia socială, ea a subliniat că se lucrează la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecţie reală şi eficientă persoanelor vulnerabile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.