Simona Halep nu va participa la turneele de la Montreal și Cincinnati

Revenirea Simonei Halep în circuitul profesionist se amână. Sportiva noastră nu se află pe lista anunțată de organizatorii de la Montreal și Cincinnati, cele mai importante turnee programate în luna august.

Simona Halep a câştigat anul trecut turneul de la Toronto, iar la Cincinnati s-a retras după victoria din primul tur. Având în vedere că nu va juca la cele două turnee, Simona va fi scoasă din clasamentul WTA.

Sportiva din Constanța speră totuși să revină la US Open, unde se află pe lista provizorie cu jucătoare acceptate. Momentan, Simona nu a primit un răspuns în cazul de dopaj, termenul anunțat de 2 săptămâni fiind depășit de mult.

Simona a disputat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, contra Dariei Snigur, în primul tur de la US Open.

ITIA lămurește situația de moment a Simonei Halep în procesul de dopaj. ​În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații care au vorbit despre faptul că Simona Halep este tot mai aproape de o revenire pe terenul de tenis. Un verdict nu a fost însă dat în procesul de dopaj al fostei lidere WTA, iar ITIA a oferit o reacție după toate zvonurile lansate în spațiul public.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a precizat într-un răspuns pentru Antena 3 că o decizie nu a fost luată în cazul Simonei Halep. „Vă promit că încă nu a fost pusă la dispoziția nimănui nicio decizie (n.r. în procesul de dopaj al Simonei Halep). În lista US Open, ea este marcată în mod clar ca fiind suspendată provizoriu și, prin urmare, dacă va rămâne suspendată, va fi retrasă. Dacă nu este, ea poate concura” – răspunsul ITIA pentru sursa citată.Un răspunsul oficial din partea Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb, ar urma să fie prezentat în următoarele zile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.