Scandal uriaș în SUA: Donald Trump, pus sub acuzare pentru încercarea de a anula alegerile din 2020!

Acuzarea susţine că Trump şi coautorii au „exploatat” atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA prin continuarea eforturilor de a convinge membrii Congresului să amâne certificarea alegerilor.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost inculpat penal pentru că a complotat în vederea anulării înfrângerii sale în alegerile din 2020.

Potrivit CNN, în cadrul anchetei avocatului special Jack Smith, Trump a fost acuzat de: conspiraţie în vederea fraudării Statelor Unite; conspiraţie în vederea obstrucţionării unei proceduri oficiale; obstrucţionarea şi încercarea de obstrucţionare a unei proceduri oficiale; şi conspiraţie împotriva drepturilor.

El urmează să se prezinte, joi, la Tribunalul Federal din Washington, DC. „La mai bine de două luni de la ziua alegerilor din 3 noiembrie 2020, inculpatul a răspândit minciuni potrivit cărora ar fi existat o fraudă care să determine rezultatul alegerilor şi că el ar fi câştigat de fapt”, se arată în rechizitoriu.

” Aceste afirmaţii au fost false, iar acuzatul ştia că sunt false, dar acuzatul le-a difuzat oricum – pentru a face ca afirmaţiile sale false cu bună ştiinţă să pară legitime, pentru a crea o atmosferă intensă de neîncredere şi furie şi pentru a eroda încrederea publicului în administrarea alegerilor”, se mai arată în document.
Complotul pentru a anula alegerile din 2020 a spulberat normele prezidenţiale şi a culminat cu un atac fizic de neconceput la Capitoliul SUA, la 6 ianuarie 2021, când Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria preşedintelui Joe Biden.

Chiar şi înainte de asta, Trump s-a angajat într-o campanie de presiune fără precedent faţă de lucrătorii electorali şi legislatorii statelor, faţă de oficialii Departamentului de Justiţie şi chiar faţă de propriul său vicepreşedinte pentru a-i convinge să anuleze rezultatele din 2020.

Smith a declarat reporterilor că va solicita un „proces rapid” şi a încurajat membrii publicului să citească actul de acuzare.

„Atacul din capitala naţiunii noastre, din 6 ianuarie 2021, a fost un atac fără precedent asupra sediului democraţiei americane şi, aşa cum este descris în rechizitoriu, a fost alimentat de minciuni”, a declarat Smith într-o scurtă declaraţie.

„Minciuni ale acuzatului care au vizat obstrucţionarea funcţiei fundamentale a procesului de colectare, numărare şi certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de către guvernul naţiunii americane”, a mai adăugat el.

Acuzarea susţine că Trump şi coautorii au „exploatat” atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA prin continuarea eforturilor de a convinge membrii Congresului să amâne certificarea alegerilor.

„Pe măsură ce au urmat violenţele, acuzatul şi coautorii au exploatat perturbarea prin redobândirea eforturilor de a ridica pretenţii false de fraudă electorală şi de a-i convinge pe membrii Congresului să amâne în continuare certificarea pe baza acestor pretenţii”, potrivit actului de acuzare.

Acuzarea mai afirmă că Trump i-a înşelat pe mulţi dintre cei care au provocat dezordine, făcându-i să creadă că vicepreşedintele de atunci, Mike Pence, ar putea schimba rezultatele alegerilor pentru a-l face pe Trump învingător.

Trump a respins orice sugestie că ar fi greşit după alegerile din 2020. John Lauro, co-avocatul lui Trump în cazul din 6 ianuarie, a declarat pentru Fox News că Trump a fost pus sub acuzare pentru că a spus pur şi simplu „ceea ce credea, politicile şi discursul politic pe care l-a desfăşurat în calitate de preşedinte”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.