Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova : “La mulți ani” Republicii Moldova și un viitor alături de țara mamă, în UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Republica Moldova celebrează astăzi, 27 august 2023, 32 de ani de la proclamarea independenței. Numeroase evenimente menite să marcheze Ziua Independenţei au fost programate, printre care depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată“ de la Complexul Memorial „Eternitate“ şi la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei Chişinău.

Susținătoare a integrării europene a Republicii Moldova, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis, cu această ocazie, un scurt mesaj:

„La mulți ani, Republica Moldova! În calitate de membru în delegația Parlamentului European pentru Republica Moldova dar, în primul rând, ca român, urez La mulți ani” Republicii Moldova și un viitor alături de țara mamă, în Uniunea Europeană! Să nu uităm că România împarte o istorie comună, o limbă comună, tradiții și cultură.  România trebuie să fie alături de eforturile Republicii Moldova de a deveni o societate tot mai sigura și prosperă, de a-și consolida instituţiile democratice și de a-și asigura un destin european. Să nu uităm că România și Republica Moldova împart o istorie, o limbă, tradiții și cultură comune”.

De menționat faptul că eurodeputatul Grapini s-a remarcat în numeroase luări de cuvânt în plenul PE de la Bruxelles și Strasbourg, dar și în cele de pe plan intern, prin susținerea cu tărie a demersurilor Republicii Moldova de aderare la UE. De asemenea, Maria Grapini a cerut alocarea din partea UE de sprijin financiar și logistic pentru Republica Moldova.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul PUSL a reiterat, în intervențiile din PE, necesitatea susținerii Republicii Moldova, cu fapte concrete, pe drumul integrării în UE, asigurării securității și siguranței cetățenilor, dar și creșterii nivelului de trai.

Ziua Independenței este ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Indepenență față de Uniunea Sovietică, în 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, pe data de 27 august.

În această zi, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Populația participă la evenimente sportive, expoziții și concerte în aer liber.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.