Tichetele de masa pot fi folosite exclusiv pentru achitarea meselor sau pentru achiziționarea alimentelor!

Tichetele de masa pot fi folosite exclusiv pentru achitarea meselor sau pentru achiziționarea alimentelor. Din anul 2022, acestea se emit exclusiv pe suport electronic.

Un angajat primește aproximativ 20 de tichete pe lună. Valoarea unuia este de 35 de lei. Ultima dată, tichetele au crescut în această vară, iar o nouă creștere va avea loc de la 1 ianuarie 2024, când un tichet va ajunge la 40 de lei.

Potrivit unor surse guvernamentale, angajații ar putea să primească bani în loc de tichete, sau carduri pentru alimente. Este vorba despre o propunere în pachetul de măsuri fiscale, iar coaliția urmează să definitiveze proiectul în această săptămână.

Astfel, angajații ar primi valoarea tichetelor în bani, iar măsura ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie, dacă partidele se pun de acord.

Tichetele de masa pot fi folosite exclusiv pentru achitarea meselor sau pentru achiziționarea alimentelor. Din anul 2022, acestea se emit exclusiv pe suport electronic.

Pentru tichetele de masă se plătește doar impozitul pe venit, nu și CAS sau CASS. Potrivit unor surse, nu se va schimba regula și nu se va trece la plata contribuțiilor sociale obligatorii dacă angajații vor primi bani.

Industria ospitalităţii – HORA – solicită Guvernului să păstreze sistemul de tichete de masă pe carduri restricţionate şi să ia în considerare importanţa utilizării acestor sume pentru a încuraja angajaţii să mănânce la prânz, deoarece această politică socială are impact deosebit asupra sănătăţii şi performanţei acestora în munca, cu efecte asupra productivităţii angajatorilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.