Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: Revizuirea Directivei privind tratarea apelor uzate este o necesitate pentru asigurarea accesului cetățenilor la apă curată!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că revizuirea, după 30 de ani, a Directivei privind tratarea apelor uzate este o necesitate în contextul asigurării accesului cetățenilor la apă curată!

“Revizuirea Directivei este o necesitate. Tratarea apelor uzate urbane ține de sănătatea oamenilor și de aceea cred că este binevenită această revizuire și, de asemenea, mai cred că trebuie să se pună accent pe principiul „poluatorul plătește”. Nu trebuie să se ajungă la situația în care cetățeanul să plătească pentru a avea acces la o apă curată, pentru că, până la urmă, accesul cetățeanului la o apă curată este un drept, nu o favoare!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a mai menționat și faptul că neutralitatea energetică pe care Uniunea Europeană a propus-o începând cu anul 2040 ține și de responsabilitatea statelor membre în direcția adaptării Directivei privind tratarea apelor uzate în legislațiile naționale.

Decizia este foarte importantă, a mai spus eurodeputatul umanist, în contextul în care vorbim aici, clar, de responsabilitatea big pharma, de responsabilitatea, până la urmă, a tuturor sectoarelor industriale și chiar a cetățenilor pentru a gestiona deșeurile și a nu polua apele. „Este datoria noastră să adoptăm această Directivă importantă, referitoare la tratarea apelor uzate, și sper să se implementeze cât mai repede în legislațiile naționale”, a conchis, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.