Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: „Trebuie să ne gândim cu toții cum putem face să nu mai existe victime nevinovate!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat în privința atentatelor din Bruxelles și Paris, dar și a situației explozive dintre Israel și Hamas, că toate statele lumii trebuie să-și folosească forța și influența pentru rezolvarea acestei situații alarmante și să împiedice creșterea numărului victimelor.

„Trebuie să ne gândim cu toții cum putem face să nu mai fie victime nevinovate. Din păcate, situația este tot mai îngrijorătoare. Eu, săptămâna trecută, joi noaptea, când m-am întors de la Bruxelles, am văzut în aeroport foarte multă lume de origine arabă. Din nefericire, va fi foarte greu să rezolvăm aceste lucruri. Nu putem să închidem lumea, nici măcar o regiune turistică”, a avertizat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că nu vorbim doar de rețele teroriste bine organizate ci și de persoane fizice solitare, care sunt simpatizanți habotnici și care iau decizii pe cont propriu.

Potrivit Mariei Grapini, dacă în cazul acestor rețele se pot găsi, prin implicarea structurilor de securitate și a celor antiteroriste, măsuri de depistare și, în multe cazuri, anihilare a acestora, în cazul unor indivizi solitari, împrăștiați în toată Europa și lumea, depistarea acestora devine foarte grea.

Eurodeputatul umanist consideră că toți decidenții de la nivel mondial, și anume: ONU, SUA, UE, dar și statele arabe, trebuie să renunțe la ideea de a mai număra morții din ambele părți și a aplica principiul „ochi pentru ochi” și să demareze negocierei ferme care să stopeze creșterea numărului victimelor.

„Vorbim de copii, bărbați, femei, tineri, oameni nevinovați. Cert este că, într-un termen scurt, s-a ajuns la un număr foarte mare de morți. Și, atunci, este extrem de important ca toate statele lumii să se implice pentru rezolvarea urgentă a acestei situații care riscă să degenereze”, a conchis Maria Grapini.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.