Premierul Ciolacu pune „punctul pe i”: Ar fi o abordare total neserioasă să se aducă alte modificări la Codul fiscal!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că, după asumarea în Parlament a pachetului de măsuri fiscal-bugetare, ar reprezenta o abordare „total neserioasă” să se aducă alte modificări Codului fiscal.

Prim-ministrul a precizat, în debutul ședinței de Guvern că este „esenţial” faptul că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituţională şi se poate aplica.

„Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate şi sindicate, ca să stabilim împreună cuantumul necesar creşterii salariului minim din construcţii şi agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu. Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul fiscal, după această lege de asumare”, a transmis Ciolacu.

El a menţionat că, după promulgarea pachetului de măsuri fiscal-bugetare, aşteaptă propunerile de reorganizare venite din partea ministerelor, agenţiilor şi companiilor.

„Consider că prioritatea Guvernului şi a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul 4, reforma fiscală, care va avea aplicare în anul 2025. Este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. (…) Aştept, după promulgare, propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agenţiile şi companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, a explicat Marcel Ciolacu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.