Românii, „îngenuncheați” de plata ratelor. Refinanțarea, acestora!

Românii fac refinanțări pentru a putea plăti ratele uriașe! Potrivit celor mai recente date, creditarea crește în statistici, însă românii nu au luat împrumuturi noi, le-au refinanțat pe cele pe care le au pentru a obține o dobândă mai bună. În cazul unui credit de 250 de mii de lei luat pe 30 de ani, refinanțarea cu o dobândă fixă poate aduce o rată mai mică cu câteva sute de lei.

Datele ne arata faptul ca, in ultimele luni, romanii au preferat sa faca refinantare la banca pentru a obtine o dobanda fixa si in acest fel pentru a putea plati rate mai mici. In ultimii doi ani, indicii in functie de care se calculeaza ratele au atins niveluri record si, de asemenea, dobanzile au crescut foarte mult.

Sunt foarte multi oameni care au ales aceasta varianta, sunt si oameni care aleg in continuare sa treaca de la ROBOR la IRCC, pentru ca pentru o perioada de cateva luni economisesc bani, insa specialistii spun ca in continuare dobanzile vor ramane ridicate si pe parcursul anului viitor.

Refinanțarea reprezintă procedeul prin care se înlocuiește un împrumut vechi cu unul nou. De obicei, cei care optează pentru refinanțare au ca scop scăderea plăților lunare sau a ratelor dobânzilor, sau obținerea de sume suplimentare de bani.

Indiferent de obiectivul pe care îl are o persoană, procesul de refinanțare funcționează la fel ca și în cazul primei cereri de creditare: trebuie să se dedice timp pentru cercetarea opțiunilor de împrumut, colectarea documentelor financiare necesare și trimiterea cererii de refinanțare.

Primul pas este colectarea de informații despre creditori și găsirea unei opțiuni de împrumut care să ofere condiții mai bune decât cele existente. După ce ați identificat creditorul potrivit pentru circumstanțele dumneavoastră, aplicați pentru noul împrumut. Datoria existentă va fi achitată integral atunci când noul împrumut de refinanțare este aprobat. De aici înainte, veți efectua plăți pentru noul împrumut până când acesta este achitat sau până când decideți să îl refinanțați din nou.

Refinanțarea prezintă mai multe beneficii potențiale: aceasta vă poate reduce plățile lunare dacă optați pentru un împrumut ipotecar cu o rată a dobânzii mai mică decât cea existentă. Această reducere poate avea loc datorită calificării pentru o rată mai mică, determinată de condițiile pieței sau de îmbunătățirea scorului de credit. Acești factori pot să nu fi fost disponibili în momentul acordării primului împrumut. Ratele mai mici la dobânzi aduc de obicei economii semnificative pe durata împrumutului, în special în cazul împrumuturilor mari sau pe termen lung.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.