Promisiuni din partea ministrului Agriculturii. Prețuri mai mici la alimente de Sărbătorile de iarnă!

Ministrul Agriculturii promite prețuri mai mici la anumite alimente. „Au scăzut prețurile și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă”, spune Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat că marile magazine au scăzut deja prețurile pentru anumite alimente specifice sărbătorilor de iarnă.

„Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse românești mai ieftine”, a spus Florin Barbu, potrivit Antena 3.

Ministrul Agriculturii a amintit că Ordonanța privind prelungirea adaosului comercial pentru 21 de alimente de bază cu încă trei luni este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarketurilor „care au înțeles și au sprijinit demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici”.

Guvernul a adoptat la finalul lui octombrie ordonanța care prevede prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial, „având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilitățile în locuințe și gospodării cresc și, ținând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum crește, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderență achiziția de alimente”.

Pe lista alimentelor cu adaos limitat au fost adăugate noi produse, precum orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.