Deputatul AUR, Lilian Scripnic, acuză CNA de „cenzură comunistă”: Spitalul Mobil AUR a ajuns în nenumărate zone defavorizate din țară!

Deputatul AUR, Lilian Scripnic, a precizat, într-un comunicat de presă, că Alianța pentru Unirea Românilor a promis în campania electoral să nu folosească banii românilor pentru interese de partid, iar banii alocați să fie utilizați în folosul comunității.

Potrivit lui Lilian Scripnic, încă de la începutul prezenței noastre pe scena politică și în Parlament am afirmat dorința noastră ca din banii alocați de la bugetul de stat, greu munciți de cei care plătesc taxe și impozite, să construim un spital care să fie donat sistemului public de sănătate greu încercat de-a lungul celor 33 de ani și neglijat din punctul de vedere al investițiilor în infrastructură.

„Cadrul legal nu ne-a permis acest lucru. De aceea, parlamentarii AUR au inițiat 3 propuneri legislative care să permită utilizarea banilor alocați de la buget în acest sens. Două din ele sunt respinse definitiv de Parlament, iar una a rămas uitată în sertarele comisiilor parlamentare încă din noiembrie 2022”, a mai spus deputatul AUR.

„Nefiind posibilă construirea unui spital, în luna iulie a fost demarat proiectul Spitalul Mobil AUR, organizat în parteneriat cu Asociația „Medici pentru satele țării”, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare și cu toate avizele necesare pentru desfășurare. În cele patru luni de desfășurare, Caravana AUR a ajuns în 17 județe, iar prin cabinetele medicale s-au efectuat peste 25.000 de consultații (7317 seturi de analize medicale complete, 6312 consultații cardiologice, 6548 de consultații oftalmologice, 4850 de ecografii și 713 consultații stomatologice), unui număr de 8500 de pacienți.  Cât despre resursa umană este una de-a dreptul impresionantă. Le mulțumim pentru munca și dedicarea lor tuturor celor 189 de medici, 270 de asistenți medicali, 39 de specialiști în optometrie și 27 de studenți la medicină sau cursanți la școala de asistenți, precum și celor care au făcut parte din echipele de organizare și logistică”, a completat Lilian Scripnic.

Reprezentantul AUR a punctat faptul că Spitalul Mobil AUR a ajuns în nenumărate zone defavorizate din țară, locuri cu oameni amărâți care nu au fost în viața lor la un control ORL sau care nu și-au luat niciodată tensiunea ori nu au mai văzut un stomatolog de ani de zile, fie din cauza lipsei banilor, fie din cauza faptului că nu există infrastructură medicală în localitățile unde trăiesc. Acum nu putem, a adăugat Scripnic, salva întregul sistem de sănătate, dar prin Spitalul Mobil reușim să arătăm oamenilor că ne ținem de cuvânt și că nu le folosim banii pentru a îmbogăți firme de partid sau pentru a plăti mass-media să ne promoveze.

În opinia parlamentarului, demersul AUR este o formă de a atrage atenția asupra unei realități crunte din această țară, aceea că mulți oameni nu beneficiază de îngrijirea medicală adecvată, așa cum scrie în Constituție, și asta nu din vina lor, ci din neglijența statului român.

„Singurul post de televiziune, Realitatea Plus, care a ales să difuzeze clipul prin care prezentăm turul nostru medical prin țară și părerea sinceră a oamenilor pe care îi întâlnim, a intrat în cel mai scurt timp sub lupa autorităților. Într-un mod aberant și demn de comparație cu cenzura comunistă, Consiliul Național al Audiovizualului consideră că acest clip este o formă de promovare politică și nu o mediatizare a unei acțiuni în folosul românilor cum de fapt și este, și a decis să includă pe ordinea de zi decizia de amendare a postului de televiziune și interzicerea lui.

Ce nu înțelege CNA este faptul că noi ne dorim ca despre Spitalul Mobil să afle cât mai multă lume, nu prin prisma beneficiilor politice, ci pentru faptul că prin acest proiect dorim să facem bine cât mai multor români. Și acest lucru l-a înțeles și Realitatea Plus. Intenția CNA de a amenda nu doar postul de televiziune, ci și Spitalul Mobil în sine, este de-a dreptul revoltătoare și în afara legii. Cum este posibil ca ceva care se dorește a fi un beneficiu pentru români să fie analizat prin prisma încălcării regulilor audiovizuale?

În cinismul lor, acești funcționari plătiți din banii publici, nu pot înțelege dorința de a face un bine pentru românii care trăiesc în locuri efectiv uitate de guvernanți și care poate niciodată nu au fost la medic”, a conchis Lilian Scripnic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.