Impozite mai mari pentru cei care dețin mașini și locuințe scumpe

Lovitură pentru o anumită categorie de români de anul viitor. Începând cu data de 1 ianuarie 2024 un impozit special se aplică pentru unii dintre cei care dețin mașini și case scumpe. Aceștia vor fi nevoiți să plătească impozite mai mari. 

Anul 2024 vine cu mai multe modificări fiscale semnificative. Printre ele se află și un impozit special care va fi plătit de români pentru anumite bunuri mobile și imobile.

Codul Fiscal va prevede plata unui impozit nou. Sunt vizate persoanele fizice care dețin în proprietate clădiri rezidențiale cu o valoare impozabilă ce depășește suma de 2.500.000 lei, dar și persoanelor fizice sau juridice care dețin autoturisme înregistrate în România cu o valoare de achiziție individuală care depășește 375.000 lei.

Impozitul special pentru bunurile imobile și mobile de valoare mare se aplică următoarelor categorii de contribuabili:

  • persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, sunt proprietari sau co-proprietari ai clădirilor rezidențiale situate în România, în cazul în care valoarea impozabilă a clădirii depășește 2.500.000 lei (;
  • persoanele fizice și juridice care dețin autoturisme înmatriculate sau înregistrate în România, iar valoarea de achiziție individuală depășește 375.000 lei.

În cazul mașinilor se aplică o cotă de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de 375.000 lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.