Dacia reduce prețurile mașinile

Toate modelele Dacia pot fi cumpărate cu prețuri reduse față de prețurile de listă, din cauza cererii scăzute.

Dacia reduce prețurile la toate modelele, din cauza cererii scăzute. Un Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu aproximativ 2.000 de euro, iar Sandero are reduceri ce depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, potrivit profit.ro.

Scăderea cererii de autoturisme noi în Europa și inclusiv în România a determinat producătorii auto să ia în considerare reducerea prețurilor, pentru a nu genera o acumulare a stocurilor. Asta se întâmplă după ieșirea din criza de semiconductori și intrarea fabricilor în regim normal de producție, după livrarea comenzilor înregistrate în lunile de criză, în anul 2022 și începutul lui 2023.

Dacă în 2022 Dacia a crescut sistematic prețurile mașinilor din gamă, pe fondul scumpirii materiilor prime, a componentelor, dar și a costurilor logistice, acum marca e nevoită să ofere discounturi pentru autoturismele produse, pentru a putea menține nivelul vânzărilor.

Daci Spring, prima mașină electrică a mărcii, aduce cea mai mare reducere a prețului, oferta fiind foarte vizibilă pe echiparea de top, Extreme, care ajunsese la peste 23.000 de euro, cu unele echipamente opționale. Acum, modelul cu motorizarea de 65 CP poate fi cumpărat cu 20.300 de euro, un preț pe care anterior îl afișa pentru echiparea de bază, 45 CP.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.