Fanii lui Arsenal visează frumos. Pot “tunarii“ să câștige UCL?

Ediția 2023-2024 a Ligii Campionilor a adus la startul grupelor competiției un nume de care mulți fani ai fotbalului aproape că uitaseră. Este vorba despre Arsenal Londra, care pare că a înlocuit în competiție cea mai importantă reprezentantă a capitalei Angliei în Europa: Chelsea.

“The Blues“ au făcut un sezon 2022-2023 lamentabil și au ratat calificarea în orice competiție continentală. Arsenal, în schimb, a revenit în UCL după 6 ani, iar fanii “tunarilor“ care plasează un pariu pe Liga Campionilor pot miza pe câștigarea competiției de către echipa lor favorită, eveniment cotat cu 8,50!

Poate Arsenal să ia trofeul UCL în 2024?

Londonezii sunt cea de-a patra favorită a competiției, după Manchester City (cota 3,25), Bayern Munchen (cota 5,00) și Real Madrid (cota 7,50). Iată argumentele pro și contra primului succes european major din istoria lui Arsenal.

Argumente pro Arsenal

Linia de atac – atacul lui Arsenal este printre cele mai entuziasmante din Europa, cu Saka și Martinelli guri de foc. În lot este și Kai Havertz, cel care a marcat golul decisiv în finala din 2021, câștigată de Chelsea cu 1-0 contra lui Manchester City.

Profunzimea lotului – tunarii și-au întărit lotul semnificativ în vară, iar Declan Rice este deja punct de forță în centrul liniei de mijloc. Chiar dacă Havertz a dezamăgit deocamdată, lotul este mult mai puternic decât în sezonul trecut.

Entuziasmul – în tabăra lui Arsenal, există un entuziasm foarte mare, încă din sezonul trecut, iar acesta ar putea să îi poarte pe oamenii lui Arteta către fazele finale ale competiției și poate chiar către trofeu.

Argumente contra Arsenal

Istoria – la nivel european, Arsenal este un club cu pedigree insignifiant. Dintre toate formațiile de top ale Angliei, “tunarii“ sunt echipa cu cele mai slabe performanțe europene, fiind cu mult în urma rivalilor londonezi de la Chelsea, care i-au surclasat în ultimii ani, dar și în spatele lui Liverpool, Manchester United sau Manchester City.

Mentalitate slabă – Arsenal era văzută printre favoritele la câștigarea Europa League, în 2023, însă visul londonezilor a fost spulberat prematur de Sporting Lisabona, echipă care a reușit să îi elimine pe oamenii lui Arteta după o victorie la loviturile de departajare, chiar pe Emirates Stadium. Londonezii au sucombat net și în lupta pentru titlu, dusă contra lui Manchester City în 2022-2023. Ei au primit, pe bună dreptate, porecla de “bottlers“ în finalul sezonului trecut, acordată de fanii englezi echipelor care nu pot duce treaba până la capăt.

Lipsa de experiență a antrenorului – deși propune un stil de fotbal destul de plăcut, Mikel Arteta este un tehnician care nu are experiență la nivel de Liga Campionilor. Ar fi fost și greu să o dobândească în ultimii ani, având în vedere că a preluat-o pe Arsenal în iarna lui 2020, ca primă experiență a sa în antrenorat, iar clubul londonez nu a mai jucat în grupele UCL din 2017. Totuși, Arteta a demonstrat carențe importante și pe plan intern.

În concluzie, argumentele sunt împărțite, astfel că doar inspirația ta de parior te poate determina să mergi sau nu pe mâna “tunarilor“. Dacă ai încredere în ei, alege să pariezi pe formația lui Arteta, profitând de cota prezentată. Aceasta poate să se modifice pe parcursul competiției!

Sursa foto: Pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.