Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Nu cred că digitalizarea reprezintă un pericol și nici că pașaportul despre care se vorbește este în detrimentul cetățeanului!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a precizat că identitatea digitală care a primit „undă verde” în Parlamentul European va fi implementată și în România.

„Suntem obligați, ca și stat membru, să implementăm acest lucru, dar există un termen de implementare. Teama cetățeanului față de această identitate digitală este generată, în special, de faptul că responsabilii din România nu explică foarte clar românilor ce prevede această lege!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, dacă ne referim la identitatea digitală, a mai spus Maria Grapini, cetățenii trebuie să știe că, la nivel european, există deja reglementat GDPR-ul (Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale).

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul umanist a menționat că, în calitate de raportor, lucrează la un raport pe Codul Vamal, care trebuie digitalizat total.

„În fiecare paragraf din Codul Vamal,  se spune că orice autoritate care verifică și cere date trebuie să respecte acest lucru și mă refer la digitalizare. Europa nu poate să rămână pe loc, dacă pot spune așa, și să aștepte  alte țări terțe care sunt, poate, mai avansate ca noi în privința digitalizării. Cu toate acestea, eu nu cred că digitalizarea reprezintă un pericol și nici că acel pașaport despre care se vorbește este în detrimentul cetățeanului!”, a mai spus Maria Grapini.

În altă ordine de idei, europarlamentarul umanist a lăudat evenimentul „Zilele României Digitale”, organizat la începutul acestei săptămâni la Bruxelles, de europarlamentarul S&D, Victor Negrescu.

„A fost un eveniment de foarte bună calitate, cu participarea universităților, studenților, oamenilor de afaceri, și cred că ar trebui să vorbim și de lucrurile care sunt bune! Vreau să-l felicit pe colegul meu, Victor Negrescu, care a invitat foarte mulți români la acest eveniment!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.