Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, îi pune la punct pe Drulă&co: Noua Lege a pensiilor corectează inechitățile din sistem!

Ministrul Muncii a afirmat luni că noua Lege a pensiilor adoptată de Camera Deputaților corectează inechitățile din sistem. Simona Bucura Oprescu a subliniat că reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Ministrul Muncii a ținut să precizeze că adoptarea noii legi a pensiilor este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

„Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la scurt timp după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul Legii pensiilor.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a transmis că adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.

„Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește! Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor”, adaugă ministrul Muncii.

Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii a anunțat, la România TV, că de la 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate cu 13,5%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.