Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, în plenul PE: Tranziția spre o industrie bazată pe tehnologii curate nu trebuie să afecteze IMM-urile!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a susținut, în plenul Parlamentului European, că reindustrializarea Uniunii Europene trebuie să pună accent pe inovare, cercetare și retehnologizare. Potrivit eurodeputatului Grapini, tranziția spre industrie bazată pe tehnologii curate nu trebuie să afecteze IMM-urile!

Maria Grapini a precizat că în urma strategiei de reindustrializare, UE trebuie să-și reducă semnificativ dependența de importuri din țări terțe.

“Știm bine ce am pățit în pandemie. Lanțurile valorice trebuie refăcute și evident că tranziția nu trebuie să “spulbere” IMM-urile. De aceea, este esențial să ne bazăm pe inovare, pe cercetare, pe tehnologie, desigur cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Nu putem, însă, repet, să rămânem dependenți de țări terțe, de aceea este esențial să facem acest echilibru în reindustrializare, în tehnologii moderne, care să fie cu emisii scăzute, dar, în contrapondere, să ne și completăm lanțurile valorice și să devenim competitivi. Pentru că dependența de țări terțe ne face necompetitivi și ne scoate din piața globală”, a punctat europarlamentarul PUSL.

Reamintim faptul că eurodeputatul Grapini, a precizat, recent, la Strasbourg, că pentru a produce în UE materii prime critice și materii prime de substituție trebuie susținută cercetarea!

Maria Grapini reitera, de asemenea, necesitatea inițierii unei acțiuni comune și în privința materiilor prime de substituție pentru că Uniunea Europeană poate fi competitivă în raport cu celelalte state doar dacă are asigurate materii prime sustenabile.

„Nu trebuie să mai depindem de China și de alte state și trebuie să producem în UE pentru că pe de o parte vrem o Economie verde și curată, iar pe de altă parte vrem o competiție și locuri de muncă sustenabile”, conchidea eurodeputatul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.