Dumitru Buzatu rămâne în închisoare!

Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, rămâne în continuare după gratii! Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis, marți, prelungirea mandatului de arestare preventivă a fostului baron, cercetat pentru luare de mită.

Măsura a venit la numai câteva zile, după ce magistratul de drepturi de şi libertăţi a luat aceeaşi decizie, trimisă ulterior spre rejudecare de Curtea de Apel Iaşi, cu invocarea unor erori de procedură care ar fi putut conduce la eliberarea fostului social-democrat.

Mai mult, judecătorii vasluieni au decis prelungirea arestului la domiciliu în cazul expertului Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, în condiţiile în care săptămâna trecută acesta a fost plasat sub control judiciar.

„Admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi formulată în dosarul nr. 19/P/2023.În baza art. 234 şi urm. Cod Procedură Penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului B.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (…), pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.11.2023 şi până la data de 22.12.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul B.D., prin apărătorii aleşi, privind revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea acesteia cu o altă măsură preventivă mai puţin restrictivă de drepturi şi libertăţi. În baza art. 234 şi urm. Cod Procedură Penală, prelungeşte durata măsurii arestului la domiciliu a inculpatului J.R., dispusă prin încheierea nr. 232 CDL din 23.10.2023 a Curţii de Apel Iaşi în dosarul în dosarul nr. 2010/89/2023, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…) pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 22.11.2023 şi până la data de 21.12.2023, inclusiv”, se arată în decizia instanţei Tribunalului Vaslui.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.