Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, susține impozitarea marilor companii: România trebuie să aplice această reglementare europeană!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că în contextul în care marile companii sunt axate doar pe profit, la nivelul PE s-a reglementat impozitarea acestora pentru a se pune bazele unor bugete consistente privind coeziunea socială, dezvoltarea regiunilor, în special a celor sărace.

Astfel, a mai spus eurodeputatul Grapini, această reglementare trebuie să fie aplicată și în România.

„Trebuie să reamintesc faptul că foarte multe competențe sunt la nivel național, UE are, de altfel, mai puține competențe decât au statele membre și este foarte bine pentru că așa prevede Tratatul UE. UE nu poate intra în zonele de competență națională, în subsidiaritate cum spunem noi, pentru că vorbim de state unitare, cu Constituții proprii. Până la urmă, cei care guvernează în România trebuie să preia recomandarea făcută de UE în privința impozitării marilor companii”, a punctat Maria Grapini.

Europarlamentarul umanist a reiterat necesitatea ca politica fiscală din România să fie eficientă pentru a împiedica creșterea polarizării marilor companii.

“Este foarte important, însă, cum asimilăm o Directivă a Uniunii Europene. Vedeți că se tot discută în România, de luni bune, cum să se impoziteze marile companii cu 1% din cifra de afaceri marile companii și, totuși, nu se găsesc soluții. Atât timp cât avem această reglementare europeană o putem aplica și la noi. Important este însă să vrem acest lucru!, a mai spus Maria Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a reamintit că în perioada când a fost ministru delegat pentru IMM-uri și Turism (n.r.-2012-2014), a făcut un studiu ce viza marile hoteluri de cinci stele, studiu făcut pe trei ani care evidenția faptul că acestea se aflau pe pierdere în tot acest interval și nu au plătit niciun leu la stat ca și impozit pe profit!

“ Atunci am introdus impozitul specific. Este imposibil ca un hotel mare să reziste pe piață ani de zile fără profit! Noi, în PE, am votat o directivă care prevede ca impozitul pe profit să se plătească în țara în care își desfășoara activitatea respectiva multinațională. Și să nu mai ducă profitul afară! Și sunt multe lucruri de făcut pentru a impune această echitate!”, a conchis eurodeputatul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.