Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a moderat, la Timișoara, o importantă Conferință pe tema combaterii consumului de droguri!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a moderat, vineri, la Centrul Regional de Afaceri  Timișoara, o importantă Conferință organizată de AFAR (Asociația Femeilor Antreprenor din România), pe o temă extrem de importantă și anume combaterea consumului de droguri.

Astăzi am avut onoarea și plăcerea să moderez Conferința organizată de AFAR ( Asociația Femeilor Antreprenor din România), în calitate de Președintă fondatoare și europarlamentar umanist, pe o temă care ar trebui să ne intereseze și alarmeze pe toți: consumul de droguri. La eveniment au participat reprezentanți ai bisericii, profesori, elevi, psihologi, medici, părinți și copii.

Am fost impresionată de dialogul deschis care a avut loc și mulțumesc participanților numeroși. Vor urma și alte dezbateri pe marginea acestui subiect stringent , iar concluziile și propunerile aferente vor fi trimise Ministerelor Educației, Sănătății și cel al Afacerilor Interne. Trebuie să ne implicăm toți în combaterea consumului de droguri!”, a punctat, la finalul conferinței, Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului umanist, problema drogurilor nu este negociabilă. „Drogurile ucid, drogurile trebuie strict interzise iar traficanții pedepsiți!”, a precizat europarlamentarul umanist.

De menționat faptul că Asociația Femeilor Antreprenor din România (AFAR), cu sediul în Timișoara, a început, vineri, o serie de dezbateri pe diferite teme cu o conferință de mare actualitate intitulată “Impactul mediului online și al rețelelor de socializare asupra viitorului și calității vieții tinerei generații”.

Scopul conferinței a fost conștientizarea de către părinți, familie și profesori a pericolului pe care îl reprezintă social media asupra tinerilor. Marele pericol: consumul de droguri!

Conform statisticilor Agenției Naționale Antidrog,  aproape 17% dintre cei cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani consumaseră cel puțin un tip de drog, un procent aflat în continuă creștere în ultimii ani. 10% dintre aceștia  consumaseră droguri în ultimul an  și 6,6%, chiar în ultima lună.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.