Prietenii Plantează peste 2000 de stejari alături de Y organizații pe 26 noiembrie

Peste 2000 de stejari vor fi plantați pe 26 noiembrie de către 150 de voluntari din Y (nr.) organizații în cadrul proiectului Prietenii Plantează, organizat la a 3-a ediție cu ajutorul Ocolului Silvic Bolintin și Direcția Silvică Giurgiu, de către Asociația FRENDS pentru Dezvoltare.

În cadrul proiectului Prietenii Plantează tinerii și toți iubitorii de natură pot deveni actori activi în inițiativele care sprijină protejarea mediului înconjurător. 150 de voluntari, cu vârste de la 14 la 50 de ani, vor planta peste 2000 de puieți de stejar în Pădurea de lângă Vânătorii Mici pe 26 noiembrie. Înscrierile pentru a putea planta alături de organizațiile invitate se pot realiza online pe pagina de Facebook a evenimentului.

Susținătorii proiectului se pot implica și prin adoptarea online a propriului copac pentru o donație minimă de 20 de lei, sumă redirecționată către Asociația Blondie, organizație care asigură transportul aerian al copiilor cu afecțiuni grave, amenințătoare de viață, pentru a le putea oferi tratament corespunzător în centre specializate.

La prima ediție a proiectului, noiembrie 2022, desfășurată în același ocol silvic, s-au plantat 1000 fe puieți de către 100 de voluntari. Una dintre organizațiile partenere este Asociația Rotary.

“Prietenii Plantează” este o ramură a proiectului “Studenții Plantează”, organizat pentru a 5-a ediție de către Societatea Studenților Voluntari și Uniunea Studenților din România. Început în anul 2021, “Studenții Plantează” reunește peste 50 de asociații studențești sub umbrela mișcării pro-împădurire, pro-sustenabilitate, pro-natură. Astfel, ramura “Prietenii Plantează” extinde promovarea unei mentalități de respectare a naturii către un grup țintă mai larg, tineri și adulți.

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare reprezintă o organizație nonguvernamentală de tineret fondată în 2012, care desfășoară proiecte din domenii diverse pentru a acoperi nevoile societății. Voluntarii se dezvoltă prin întreprinderea de acțiuni în beneficiul comunității, activitățile organizației variind de la expoziții de artă, ateliere și programe de formare, conferințe la activități pentru copii sau terapie prin sport.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.