Vizita eurodeputatului PUSL, Maria Grapini, în Spania, un succes!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Organizația PUSL Spania a organizat vineri, 8 decembrie, la Madrid, în Spania, o serie de activități unde membrii organizației au fost onorați de prezența europarlamentarului Maria Grapini, membru în grupul S&D. Activitățile au fost coordonate de  președintele PUSL Spania, Claudiu Traian Covaciu. La evenimente, au participat membri de partid, colaboratori și diversi invitați.

Eurodeputatul Maria Grapini, alături de o delegație numeroasă de membri ai partidului, au fost primiți la Primăria orașului Arganda Del Rey, de viceprimarul Lucia Santana.

La această întalnire, s-a realizat un schimb de experiență legată de problemele administrației locale specifice celor două țări, respectiv Spania și România, și de  integrarea comunității românești în societatea spaniolă. De menționat faptul că edilul a avut cuvinte laudative despre atitudinea comunității românești din Madrid.

De asemenea, Maria Grapini, împreună cu viceprimarul Lucia Santana, au purtat discuții despre inițierea procedurii de înfrățire a orașului Arganda Del Rey cu un oraș românesc. Nu în ultimul rând, a avut loc un schimb de suveniruri specifice orașului Arganda Del Rey și localităților românești.

Eurodeputatul PUSL a acordat apoi un interviu, la postul local Lira-tv. În cadrul interviului, au fost dezbătute probleme de actualitate ale UE, dar și situația comunității românești din Madrid.

Totodată, delegația condusă de europarlamentarul Maria Grapini a avut un moment solemn la Monumentul Victimelor sângerosului atentat din 11 martie 2004, din stația de tren El Pozo-Madrid, unde membrii delegației au ținut un moment de reculegere și au adus un omagiu prin depunerea de flori și lumânări.

Vizita s-a încheiat cu o ședință organizatorică de partid, prezidată de Maria Grapini, care i-a avut ca invitați pe Aurelia Vasiliu, membru de onoare (mama fostului ministru cu rang de secretar de stat, Mugurel Vasiliu), pe Centiart Calderon de Jesus, critic literar și membru UNESCO, pe Sorin Mușa, Secretar Teritorial din Coridorul de Henares, pe Daniel Beșe – Televiziunea Suflet Românesc și Florentin Chiforeanu – Peședinte Organizație Județeană PUSL Constanța, România.

La ședință, au ținut discursuri, alături de Maria Grapini, invitații prezenți, gazda reuniunii, Claudiu Traian Covaciu, dar și mulți dintre participanți. Discuțiile au fost intense, interactive și constructive.

Punctul central al ședinței a fost numirea structurilor de conducere pentru Comunitatea Aragon, regiunea Zaragoza si Organizația de Tineret PUSL Spania.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.