Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, avertizează: Comisia Europeană trebuie să țină cont de petițiile cetățenilor, dacă dorește să crească încrederea în instituțiile europene!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a solicitat Comisiei Europene, în plenul PE, să țină cont de petițiile cetățenilor dacă dorește să crească încrederea în instituțiile europene.

“Respectarea drepturilor în Uniunea Europeană este prevăzută clar în Tratat. Este surprinzător să spunem că, atunci când sunt petiții individuale, nu trebuie să le luăm în seamă. Mai ales că sloganul nostru, al UE, este că toți cetățenii sunt importanți și nimeni nu trebuie lăsat în urmă!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a exemplificat cu petițiile individuale din multe state membre, pe marginea unui subiect sensibil, și anume, „răpirea” copiilor de la școală sau din mijlocul familiei, de către instituții abilitate care fac însă abuzuri peste abuzuri și aduc acuzații care sunt, după ani de zile de procese, anulate de instanțele de judecată.

“În aceste condiții, în contextul dreptului superior al copilului, nu ar putea Comisia Europeană – care este, până la urmă, gardianul tratatelor – să intervină? Eu cred că, astfel, se pierde încrederea în instituțiile europene!”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Totodată, Maria Grapini a avertizat că, din păcate, și în cazul acestor petiții individuale, dar și în cazul inițiativelor cetățenești europene, Comisia Europeană are același mod de acțiune inadecvat.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul PUSL a avertizat că, în fața unui asemenea comportament, cetățenii o să-și piardă încrederea atât în comisia de petiții a Parlamentului European, cât și în Comisia Europeană.

“De aceea cred că fiecare caz în parte este important și trebuie tratat cu seriozitate și responsabilitate pentru că, până la urmă, drepturile cetățenile sunt prioritare!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.