Vești bune pentru românii care au datorii la bănci!

Vești bune pentru românii care au datorii la bănci! O lege din România îi ajută pe oameni să scape de datoriile la bancă, în cazul în care acestea au crescut mult prea mult.

Senatorul Daniel Zamfir a adus în atenție importanța Legii Dării în Plată, o măsură menită să protejeze românii a căror situație financiară a devenit critică din cauza creșterii abrupte a ratelor la bănci.

Potrivit acestuia, legea nu oferă doar o soluție pentru cei care nu își pot plăti ratele, ci și o modalitate de reechilibrare a contractului cu băncile.

„Legea Dării în Plată – și aici vă mulțumesc pentru ocazia de a le transmite oamenilor un lucru extrem de important – îi ajută astăzi nu numai pe cei care sunt într-o situație critică, care, nemaiputând să-și plătească ratele la bancă, apelează la acest mecanism în sensul de a renunța la imobilul achiziționat și, cu ocazia asta, să se stingă orice datorie pe care o au la bancă.

Vreau să știți că legea Dării în Plată vă oferă și posibilitatea de a vă reechilibra contractul. Prevede foarte clar că atunci când ți-a crescut rata cu mai mult de 50%, vă rog rețineți! – dacă v-a crescut rata cu mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului, faceți o notificare către bancă, de reechilibrare a contractului, iar banca este obligată să vă elimine toată acea supraîndatorare.

Niciodată să nu plătiți mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului. Este o pârghie pe care o aveți, un mecanism care vă apără de creșterea ratelor la bancă. Dacă v-a crescut cu mai mult de 50%, notificare de reechilibrare și banca este obligată s-o facă”, a explicat Daniel Zamfir, conform DCNews.

Legea Dării în Plată vine în sprijinul celor care se confruntă cu majorări substanțiale ale ratelor, oferindu-le posibilitatea de a renunța la imobilul achiziționat și de a scăpa de orice datorie către bancă.

Totodată, legea oferă și o cale de reechilibrare a contractului, stipulând că, în cazul unei creșteri a ratei cu peste 50%, clienții pot notifica banca pentru a elimina supraîndatorarea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.